dec 07 2014

Onbeperkt Eten of All You Can Eat of All Inclusive Eten

Onbeperkt Eten of All You Can Eat of Toch All Inclusive Eten!?

Wat is onbeperkt eten?

Onbeperkt eten houdt in dat je zoveel mag eten als je kan voor een vooraf vastgestelde prijs en (vaak) een tijdsduur, met in acht neming van de regels van het restaurant.

Wat is All You Can Eat?

All You Can Eat is een synoniem voor onbeperkt eten en is geïmporteerd uit Amerika. Leuk weetje: sommige noemen dit concept ook wel Eat All You Can.

Wat is All Inclusive eten?

Zoals je inmiddels weet is er geen verschil tussen onbeperkt eten of all you can eat. Er is echter wel een (veel gehanteerd) verschil tussen deze begrippen en All Inclusive. All Inclusive, het begrip geeft het al aan, houdt in dat alles inclusief is, dus ook de drankjes! Dus dan ga je lekker All Inclusive uit eten en bestel je keer op keer een lekkere cocktail, een biertje, een likeurtje etc. Aan het eind van de avond wil je gaan afrekenen en heb je een flinke rekening! Huh!? Het was toch alles inclusief!? Het concept heet dus All Inclusive, maar toch zijn bepaalde drankjes niet All inclusive! Lees daarom onderstaande regels zorgvuldig. Weetje: all inclusive eten komt wederom uit Amerika! In Nederland wordt het simpelweg ook wel onbeperkt eten en drinken genoemd!

Regels Onbeperkt Eten – All You Can Eat – All Inclusive Eten

Ondanks dat je onbeperkt mag eten hanteren de meeste restaurants regels. Lees deze dus altijd goed voordat je ergens onbeperkt gaat eten. Het beste is om even te bellen, of om even op de website te kijken. De meest voorkomende regels hebben wij hieronder voor u uitgelegd.

Beperkte tijdsduur: dit betekent dat verre weg de meeste restaurants een vooraf vastgestelde tijd aangeven waarin in onbeperkt mag eten. De meeste restaurants gunnen u twee tot drie uur tijd.

Beperkt aantal rondes: bij wokrestaurants kun je meestal zo vaak eten halen als je wil. Dit integendeel tot sushi restaurants, zij hanteren meestal vijf rondes per tafel waarin je meestal vijf verschillende gerechten per persoon kunt uitkiezen.

Boete: bij sommige restaurants krijg je een boete als je eten besteld en je het vervolgens niet op eet. Dit is voornamelijk gedaan om verspilling te voorkomen. Als je een keer iets niet lekker vindt, dan is dat geen probleem, maar als je herhaaldelijk eten besteld en het niet op eet dan heeft dat consequenties. De gehanteerde boete varieert, maar is meestal €1 per gerecht.

Drankjes: meestal moet je voor drankjes extra betalen, tenzij je kiest voor een drankenarrangement of een All inclusive arrangement. Bij beide concepten mag je meestal onbeperkt kiezen uit een beperkt aantal soorten dranken; meestal frisdranken, wijn en bier. Er zijn echter ook veel restaurants waarbij alleen de frisdranken all inclusive zijn, terwijl je een zogenaamde toeslag moet betalen voor alcoholische dranken. Voor bier betaal je vaak €1 toeslag.

Laat een reactie achter

Uw e-mail wordt niet gepubliceerd

3 × 4 =